Notícies

25 març 2013

Una nova etapa de la revista “L’instal·lador”

nova_revista
[wpsr_facebook] [wpsr_retweet]
Amb aquest número, la revista L’Instal·lador enceta una nova etapa. Les modificacions que s’introdueixen a la publicació van més enllà dels canvis de disseny. També afecten els continguts i el format, i incorporen les possibilitats que permeten les noves tecnologies.
Des d’aquest número, la revista compta amb una comissió específica que fa la funció de comitè editorial. La integren alguns membres de la Junta, responsables tècnics del Gremi i els professionals externs que elaboren la revista. El seu objectiu és coordinar-la, planificar-la i fer-ne el seguiment. En definitiva, es tracta d’assegurar que la publicació compleixi els objectius proposats, que són el de disposar d’un mitjà d’interès per als agremiats i per al sector, i que alhora serveixi per rendir comptes del servei i compromís amb els agremiats, per promoure la formació permanent i per fomentar una dinàmica positiva entre el col·lectiu.

Els continguts s’han ampliat amb noves seccions, i hi ha una tendència general a alleugerir els articles, que presenten un tractament més periodístic, cosa que en facilita la lectura i fa més atractiva la revista.

Una de les seccions que s’incorporen a la revista és “A la xarxa”, en la qual es farà un recull d’informacions breus a partir de les xarxes socials de les organitzacions i empreses del sector, i que òbviament està oberta a la participació dels agremiats que ho vulguin. També es consoliden la nova secció d’entreteniments i la secció del tema d’interès, amb l’objectiu de fer més amenes i diverses les temàtiques tractades a la publicació.

Un dels canvis més evidents d’entrada és el nou format, que fa que la revista s’encongeixi una mica més d’un centímetre d’alt i dos d’ample, cosa que trenca amb l’estàndard A4. Això la fa més original respecte a la resta de publicacions del sector, i també més manejable.

Però sens dubte el principal canvi arriba amb la integració de les noves tecnologies en el tractament dels continguts. Un dels problemes que hi havia fins ara consistia en l’extensió excessiva d’alguns articles, entrevistes o reportatges, que feien la revista massa densa. Ara s’ha optat per una maquetació més lleugera, amb menys text i més imatges, amb un estil més periodístic. Aquells articles que no es puguin encabir en aquest format tindran una versió ampliada a la web, amb més informació, imatges, vídeos o documentació annexa, quan en tinguin. Per accedir a la versió ampliada en línia d’aquests articles s’utilitza un codi QR i un link en la versió en paper. Per utilitzar els codis QR l’únic que cal és tenir al mòbil un programa per llegir-los. Hi ha un munt d’aplicacions lliures —com Google Goggles o NeoReader— que us obriran directament la revista a la vostra tablet o mòbil.

Aquesta nova etapa està més oberta a la participació que mai, i per això podeu fer els vostres suggeriments o comentaris, que seran tinguts en consideració, amb l’objectiu que L’instal·lador sigui una revista propera i útil.

Deixa un comentari

Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.