Info tècnica

Electricitat, AT i BT / Energies renovables / General / Notícies
06 octubre 2015

Se subvenciona la instal·lació d’estacions de recàrrega ràpida i la compra de motocicletes i ciclomotors elèctrics

06/10/2015

L’Institut Català de l’Energia (ICAEN) ha obert la convocatòria de dues línies d’ajuts per afavorir la mobilitat elèctrica. La primera línia subvenciona part del cost de compra de motocicletes i ciclomotors elèctrics i està adreçada tant a particulars com a empreses i institucions. Per als particulars, l’ajut sufraga fins al 20% del cost de l’adquisició, amb un màxim de 1.500 euros per motocicleta i de 750 euros per ciclomotor. Per a les empreses, es cobreix fins al 30%, amb un màxim de 2.000 euros per motocicleta i de 1.000 euros per ciclomotor. L’ajut per a flotes es limita a un màxim de 25 vehicles.

Per poder optar a aquesta línia d’ajuts és necessari haver adquirit una motocicleta o ciclomotor elèctric en el període comprès entre l’1 de gener de 2015 i el 8 de març de 2016. El termini per sol·licitar els ajuts finalitza el 20 de novembre o fins que s’exhaureixi el pressupost.

La segona línia destina 200.000 euros per a la instal·lació d’estacions públiques de recàrrega ràpida. Es prioritzen els projectes que s’instal·lin en vies ràpides, corredors de gran mobilitat o nuclis altament poblats. Els ajuts cobreixen fins al 85% del cost de l’estació de recàrrega (amb un màxim de 25.000 euros), o del 70% en el cas de vies de peatge. El termini de sol·licitud d’aquesta línia és fins al 4 de desembre.

Eficiència energètica a la indústria

Amb l’objectiu de reduir els costos energètics en l’àmbit de la indústria, l’ICAEN també preveu destinar 490.000 euros per facilitar que les empreses auditin els seus consums i apliquin millores en la gestió de l’energia.

més informació: 

http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/20151006_ajuts_vehicles_electrics

http://icaen.gencat.cat/ca/pice_serveis/pice_subvencions_i_ajuts/icaen-ajuts-a-leficiencia-i-estalvi-energetic/