Info tècnica

Energies renovables / General
13 setembre 2021

Les instal·lacions d’autoconsum iniciades després de l’1 de juliol, del programa 4, 5 i 6, ja són subvencionables

El Gremi informa
Circular núm. 78 – Actualitzada

 

Benvolgut/da,

El passat dia 30 de juny es va publicar al BOE el RD 477/2021, de 29 de juny, pel qual s’aprova la concessió directa a les comunitats autònomes d’ajudes per a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, així com la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial.

Les Comunitats autònomes seran les que hauran d’establir les bases reguladores per aquestes ajudes, que compten amb una dotació inicial de 660 milions d’euros, en el cas de Catalunya de 118 milions d’euros, i està en vigor fins el 31 de desembre de 2023.

Les diferents actuacions subvencionables són les següents:

  • Programa d’incentius 1: Realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, al sector serveis, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 2: Realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable en altres sectors productius de l’economia, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 3: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents al sector serveis i altres sectors productius.
  • Programa d’incentius 4: Realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, al sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 5: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents al sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector.
  • Programa d’incentius 6: Realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques al sector residencial.

Les instal·lacions d’autoconsum iniciades després de l’1 de juliol, del programa 4, 5 i 6, ja es podrà sol·licitar la subvenció un cop es publiqui la convocatòria.

Per contra, les instal·lacions del programa 1, 2 i 3 primer s’haurà de sol·licitar la subvenció, quan la Generalitat obri la convocatòria, i després iniciar l’actuació.

La convocatòria per part de la Generalitat de Catalunya, encara no està publicada. Us informarem de la seva publicació, per poder sol·licitar les ajudes.

Enllaços amb informació:

Properes jornades online del departament tècnic del Gremi:

S’explicarà en més detall aquesta circular (C78). Cal inscripció prèvia:

Aquesta jornada és la mateixa que s’ha anat fent diverses vegades, online i presencial, des del mes de juliol.

 

 

 

 Uneix-te al TELEGRAM del Gremi!
Rebràs avisos de les circulars més importants

 

Per més informació:
Helena Hernández Jacas
Departament Tècnic
GREMI D’INSTAL·LADORS DE GIRONA
Directe 872 590 193
tecnic@elgremi.cat

gremi