Notícies

06 novembre 2015

Presó per un fals revisor de la llum reincident que estafava persones d’edat avançada

L’arrestat estava en llibertat provisional per fets de la mateixa naturalesa als que van motivar la investigació

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van detenir el passat 26 d’octubre un home de 52 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un robatori amb violència i vuit delictes de furt a l’interior de domicilis.

 La investigació es va iniciar el setembre de 2014 quan els mossos van rebre un seguit de denúncies en relació amb un home que es faria passar per operari de la llum.

 En tots els casos, l’home que actuava en solitari i que seleccionava persones d’edat avançada, es presentava al domicili de les víctimes fent-se passar per un operari d’una companyia elèctrica. Quan accedia al domicili de les víctimes, els feia creure que calia  una revisió de la instal·lació elèctrica de totes les habitacions i del comptador de la llum.

 Seguidament el lladre demanava a la víctima que estigués pendent d’un endoll o la intentava despistar mentre ell entrava a totes les dependències fent veure que comprovava la instal·lació quan en realitat furtava tota allò que podia, tant diners com joies.

 Un cop l’home havia marxat del domicili, les víctimes s’adonaven que havien estat víctimes d’un robatori.

 La investigació va permetre identificar, localitzar i detenir in fraganti l’autor d’aquests furts mentre robava a l’interior d’un domicili de Barcelona l’abril de 2015. En total se li van imputar deu furts, sis delictes i quatre faltes. El detingut va ingressar a presó per aquests fets.

 Pocs mesos després, els Mossos van tornar a detectar uns sèrie de fets delictius de les mateixes característiques que els que havien investigat mesos enrere.

 Després de diverses indagacions, els policies van determinar que els nous casos havien estat comesos pel mateix fals operari, que havia tornat a delinquir mentre estava en llibertat provisional. Tant la manera d’actuar com les descripcions facilitades per les víctimes presentaven coincidències evidents. El lladre va ser detingut el passat 26 d’octubre.

 El detingut, amb antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial el passat 28 d’octubre i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.

 Barcelona, 5 de novembre de 2015