Notícies

05 octubre 2016

MUNTEC RIDAURA, SL

foto-entrevista-installadorNom de l’empresa: MUNTEC RIDAURA, SL
Any de fundació: 1976
Adreça, població i codi postal: Av. Europa, 26 – Naus 8 i 9 17300 – Blanes (Girona)
Adreça electrònica: muntec@ridauragrup.com
Activitat: Industrial: Reparació de bombes, motors i maquinària electroportàtil / Muntatges tècnics i manteniment

1. Ens podeu resumir la història de la vostra empresa?
La història de Grup Ridaura neix el 1976 gràcies a l’esperit emprenedor de Pedro Ridaura Cuevas, un fill de la postguerra que, com tants altres, arriba a Catalunya a la recerca d’un futur millor. Treballador de l’antiga Fibracolor SA, comença a fer petits treballs a compte propi en un talleret que té a casa per poder gaudir d’un millor estatus econòmic, mentre va inculcant al seu fill, Pere Ridaura Pastor, el valor pel treball i l’ofici. Aquest petit taller va creixent i, al cap d’un temps, l’avi decideix deixar la feina a la fàbrica per emprendre una nova etapa juntament amb el seu fill. Amb molts esforços i dedicació creen una empresa que va augmentant la seva plantilla. L’any 2005 es decideix invertir en la compra de dues naus industrials. És llavors quan, a causa dels constants canvis del mercat i gràcies a l’afany de superació i emprenedoria dels fundadors, s’amplia el negoci i, a part de l’activitat inicial, que consistia bàsicament en el bobinatge de motors elèctrics, es passa a la reparació de grups electrobomba i maquinària electroportàtil i d’alta pressió, entre d’altres, així com a la instal·lació, muntatge i manteniment d’aquests tipus d’equips. I d’aquí s’arriba fins a l’actualitat que, amb l’adquisició d’una nova nau industrial, s’aposta per crear dins l’empresa una secció de lloguer de maquinària per a la construcció, grups electrògens i electrobombes per a depuradores i per a extracció d’aigües, entre d’altres. Una realitat que ha estat possible gràcies a la implicació i a la dedicació de les persones que formen la plantilla de les empreses del grup: enginyers, encarregats, caps de taller, operaris i personal d’administració, sense la professionalitat dels quals no hauria estat possible arribar on som avui en dia.

2. Expliqueu-nos alguna anècdota o curiositat que us hagi passat al llarg dels anys d’experiència?
És cert que en quaranta anys d’història hi ha un munt d’anècdotes per explicar, per això es fa difícil destacar-ne una de sola. Segurament, la millor anècdota encara està per arribar!

3. Cap on creieu que va el sector de la instal·lació?
El futur, o millor dit, el present ens situa en una realitat social i professional en què la sostenibilitat i la consciència ecològica marquen el desenvolupament d’una societat amb valors i preocupada per l’entorn mediambiental. En aquest aspecte, les noves tecnologies aplicades a les energies renovables són un binomi a tenir molt en compte. No en va, durant l’última junta d’accionistes de Tesla Motors es va parlar de súperbateries; però no ja per a cotxes elèctrics, sinó per a llars i altres àmbits domèstics i professionals.

4. Què creieu què és el millor i el pitjor de disposar d’empresa pròpia?
Diria que per un a persona emprenedora i amb inquietuds, el millor de ser empresari és la possibilitat de dur a terme allò en què creus. El pitjor? Sense cap mena de dubte el temps que et treu per gaudir de la família, els amics, les aficions… ja que és la dedicació el que fa que una empresa prosperi.

5. Recomanaríeu al vostre fill o filla que es dediqués a fer d’instal·lador?
Primer de tot has de conèixer bé el teu fill i ell, en contrapartida, ha de conèixer bé el negoci, professionalment i humanament. Si un fill vol seguir un negoci familiar l’ha de viure des de baix i, paral·lelament, s’ha d’anar formant tant acadèmicament com professionalment. Ha d’entendre que, per tal que un negoci funcioni, se n’han de conèixer tots els detalls i handicaps. No es pot entendre ni estimar un negoci propi començant des d’un despatx.

6. A part de la feina, a què dediqueu la resta de temps?
Quan tens una empresa amb una activitat que t’ocupa pràcticament tots els dies de la setmana el que vols és descansar. Com a hobbies, amb l’edat vas canviant. A la família sempre hem estat molt relacionats amb el món del cavall. Ens agrada passejar pel bosc amb ells. Amb els anys, deixes els cavalls i passeges tu.

7. Quan fa que esteu agremiats? Com valoreu la vostra relació amb el Gremi?
La nostra relació amb el Gremi de Girona va començar el 2012. Som conscients que no hem aprofitat tots els recursos que els agremiats tenim a l’abast, per això aquesta és una de les coses que més estem treballant durant aquests darrers dos anys. Per a nosaltres, el Gremi és un molt bon punt de trobada per estar al dia del sector i sobre normatives i per poder oferir formació tècnica especialitzada al nostre personal.

Els comentaris estan tancats.