Formació

Centre de formació

La formació en els últims anys és una peça clau per augmentar la competitivitat dels instal·ladors de les comarques gironines i una de les prioritats del Gremi. Amb aquesta línia des del Gremi d’Instal·ladors hem construït un Centre de Formació que disposa de 5 aules teòriques i tallers preparats i equipats amb tots els materials didàctics, tècnics i els més innovadors sistemes informàtics necessaris per formar els professionals del sector.

Aquest projecte és el resultat d’un llarg programa que el Gremi va començar a treballar l’any 1997, el qual consistia a reformar part de les seves dependències per acollir aules d’informàtica destinades a la realització de cursos de formació continuada i privada, amb la intenció d’introduir i facilitar l’ús de les noves tecnologies. També els permetrà actualitzar-se sobre les noves reglamentacions i innovacions tècniques del sector.

Premi de la cambra

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona va atorgar, el dia 4 de maig de 2.005, els Premis Qualitat en la Formació al Gremi d’instal·ladors de Girona, juntament amb quatre entitats més: l’empresa Riudellots de la Selva AD Parts, l’IES Montilivi de Girona, l’ Escola de Gestió Empresarial de Girona i l’Associació d’Hostaleria de Girona i radial. L’objectiu dels premis és reconèixer la tasca innovadora i dinamitzadora de les empreses i institucions i organitzacions en la formació. La Cambra de Comerç va incloure al Gremi en la categoria de “millor gremi i associació d’àmbit provincial pels seus programes de formació adreçats als seus associats”.

El Gremi d’Instal·ladors de Girona ha estat presentant durant els mesos de febrer a abril del 2.005, juntament amb FERCA i el Portal de d’Instal·lador, el “Nou programa per a la confecció, registre i enviament de les MTD per web”. Aquest programa té com a objectiu facilitar al professional l’elaboració i l’enviament d’aquests documents, indispensables per a l’aprovació definitiva de qualsevol instal·lació elèctrica.

Per als instal·ladors, l’actual procediment per elaborar el certificat elèctric és complicat i requereix temps. La documentació és preparada pel propi instal·lador, pas a pas, que ha d’omplir fins a set fulls.

Amb el nou suport informàtic tota aquesta feina es redueix notòriament. S’introdueixen totes les dades de la instal·lació a l’ordinador, i quan s’ha fet aquest procés s’envien a través de la xarxa a l’entitat corresponent, que retorna el certificat segellat i legalitzat.

El Gremi ha organitzat un seguit d’actes per presentar el nou programa de certificació elèctrica a les comarques gironines.

L’1 de març la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial va aprovar oficialment la utilització del sistema telemàtic per a la legalització d’instal·lacions de baixa tensió que és el Programa de Memòries Tècniques de Disseny.

Les presentacions del nou programa es van realitzar a Girona, Platja d’Aro, Figueres, Olot, Blanes i Puigcerdà amb una participació global de 700 persones