Info tècnica

Electricitat, AT i BT / Energies renovables / General / Notícies
04 gener 2016

Entra en servei el cercador de normativa energètica EnerLex

Enerlex.jpg_304775792El departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant la direcció general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial i l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha posat en marxa el portalEnerLex, un cercador de normativa energètica que té per objectiu facilitar a empreses i ciutadans l’accés a la legislació energètica de la Unió Europea, Estat espanyol i Catalunya.

Aquesta eina està dirigida a tots aquells professionals que tenen activitats relacionades amb l’energia –des d’enginyers fins a arquitectes, passant per instal•ladors i advocats- i també a les persones consumidores, per tal que puguin consultar quina és la normativa vigent tant a l’hora de tirar endavant un projecte com de resoldre dubtes sobre la vulneració de drets. Els resultats de cada cerca ofereixen també accés a totes les normes que afecten o modifiquen la llei demanada per l’usuari.

EnerLex organitza la normativa de diferents maneres per facilitar la navegació i la recerca. Així, ofereix un menú temàtic que permet fer la recerca per grans àmbits, ofereix un espai propi per a la normativa dirigida als consumidors, i presenta un cercador per a fer recerques específiques per text i per data. El portal, finalment, disposa d’un espai per a les novetats legals.

Aquest servei pren com a referència el portal Infonorma, ofert per la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial i que té com a àmbit de treball la normativa en matèria de seguretat industrial.