Notícies

11 novembre 2016

El Gremi d’Instal·ladors de Girona inaugura un punt de càrrega per a vehicles elèctrics i anuncia un pla per formar sobre el seu muntatge

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el president del Gremi d’Instal·ladors de Girona, Ernest Roglans; el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de Girona, Joan Alcalà, i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ferran Roquer, han inaugurat aquest matí un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a la seu del Gremi a Girona que podran utilitzar gratuïtament tots els seus associats.

Eudald Casadesús ha explicat durant l’acte que el Govern ha fet una aposta per aquest tipus d’infraestructures a través del Pla Estratègic per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per als Vehicles Elèctrics (PIRVEC) que té per objectiu incentivar que d’aquí al 2019 s’instal·lin 21.000 nous punts de recàrrega a tot Catalunya. El delegat ha admès que queda feina per fer per assolir els nivells que tenen altres països de l’entorn i va agrair al Gremi d’Instal·ladors la feina que fa a favor de la seva implantació.

El president del Gremi, Ernest Roglans, ha assegurat que el seu col·lectiu ha de ser al capdavant de les noves tecnologies i que ara toca afrontar el repte del nou mercat de punts de càrrega. Durant l’acte el president del Gremi ha anunciat que dilluns començaran les accions de formació als seus associats perquè puguin instal·lar punts càrrega i així fomentar l’ús dels vehicles elèctrics a través de garantir el subministrament energètic als usuaris.

El Gremi forma part de la Taula  per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per als Vehicles Elèctrics (TIRVEC), que reuneix agents públics i privats relacionats amb la mobilitat elèctrica per tal de treballar conjuntament en la mateixa direcció. Aquesta taula es va crear arran del pla PIRVEC 2016-2019 aprovat pel Govern de la Generalitat l’estiu passat.

president